Cimborám, a félrészeg Jézus Krisztus a szeretetről

“… Ugyan már bazzeg, nem önfeláldozásból tettem, hanem azért, mert az üzenet nagyon fontos volt és megérte. Apa is mindig azt mondja, hogy nem megváltani kell az embereket, hanem megérteni. Mindjárt elmagyarázom, de előbb adj egy kortyot abból, mit mondtál, mi a neve? Mindegy, kérek. Cigid van?”

“Na, szóval. Miről is volt szó? Ja, igen. Na, szóval. Apa meg én azokat komázzuk legjobban, akik megpróbálják szeretni a többi embert. Ezeknek a figuráknak nem könnyű… Ahhoz, hogy tudj szeretni másokat, oda kell figyelned rájuk. Egy kicsit át kell folyatnod magadon őket, vagy hogy mondjam… Empátia, öregem, empátia. Ezt a szót kerestem.”

“…és akkor itt vannak a mártírok, az önjelölt messiások és tanítók, a write-only megmondóemberek, meg a többi. Ők nagyon tele vannak magukkal, érted? A modern kori farizeusok. Istenem… bocs, Apa. Hogyan tudna másokra koncentrálni az, aki folyton meg akarja mondani a frankót? Hogy tudna valaki szeretni bárki mást, ha nem figyel oda rá? Ez megint csak az átfolyatás dolog, amiről az előbb is beszéltem, baszki. Adj egy slukkot.”

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s